Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V Chorvátskom Grobe plánujú vybudovať futbalový areál

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

Celkové náklady sa pohybujú na úrovni 300.000 eur.

Chorvátsky Grob 16. januára (TASR) – V obci Chorvátsky Grob v okrese Senec plánujú vybudovať futbalový areál. Za zámerom stojí Obecný športový klub (OŠK) Chorvátsky Grob, ktorý plánuje spustiť a ukončiť výstavbu v tomto roku. Celkové náklady sa pohybujú na úrovni 300.000 eur. Vyplýva to zo zverejnenej dokumentácie, ktorá je momentálne v procese posudzovania vplyvov na životné prostredie (EIA).

Futbalový areál chcú vybudovať 500 metrov západne od hranice zastavaného územia obce a 600 metrov východne od časti Čierna Voda v lokalite Pri studni. Prístup k areálu má byť zabezpečený komunikáciou, ktorá sa pripája na cestu tretej triedy III/1059 spájajúcu Chorvátsky Grob s časťou Čierna Voda. V blízkosti sa nachádza čistiareň odpadových vôd. Územný plán obce využíva dotknuté pozemky ako "plochy pre športové areály".

Hlavnými stavebnými objektmi projektu sú futbalové ihriská. Ide o hlavnú hraciu plochu a vedľajšiu tréningovú hraciu plochu. "Doplnkovú plochu tvorí tréningová trávnatá plocha určená na bežeckú prípravu mimo ihrísk," píše sa v zámere. Investor ráta aj s tribúnou a šatňami. Vybudovaná má byť aj parkovacia plocha pre 60 osobných vozidiel a dva autobusy. "Prístupová komunikácia bude doplnená o cyklochodníky a chodníkom pre peších. Komunikácia bude osvetlená verejným osvetlením," spresňuje investor v zámere.

Objekt tribúny a šatní má byť dvojpodlažný a umiestnený pozdĺž hlavnej hracej plochy. Na prízemí sa majú nachádzať šesť šatní, kotolňa, práčovňa, administratíva či priestory pre rozhodcov. Samostatne bude prístupný jeden služobný dvojizbový byt správcu areálu, ktorý je plánovaný na poschodí.

Investor tvrdí, že futbalový areál bude mať pozitívny vplyv na kvalitu, pohodu a zdravie obyvateľov obce Chorvátsky Grob a okolia. "Ponechanie územia v súčasnom stave nie je s ohľadom na funkciu definovanú v platnej územnoplánovacej dokumentácii perspektívne a zostalo by pri jeho poľnohospodárskom využití," uviedol.