Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Čiernej nad Tisou sa v noci zrútil strop kultúrneho domu

Ilustračná snímka. Foto: TASR KR HaZZ Trnava

V čase incidentu sa v sále konala spoločenská udalosť, prítomných tam bolo niečo vyše 130 ľudí.

Čierna nad Tisou 17. februára (TASR) – Hasiči v nedeľu v noci zasahovali pri zrútení stropu v sále kultúrneho domu v Čiernej nad Tisou v okrese Trebišov. Ľahšie sa zranilo päť ľudí.

Ako TASR informoval operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Košiciach, udalosť sa stala okolo 2.00 h. "Po príchode bolo prieskumom zistené, že ide o spadnutý kazetový sadrokartónový strop s hliníkovou konštrukciou a tepelnou izoláciou," priblížil. Rozmery sály vyčíslil na 30 x 12 metrov.

V čase incidentu sa podľa jeho ďalších slov v sále konala spoločenská udalosť, prítomných tam bolo niečo vyše 130 ľudí. "Naši vykonali prieskum. Hľadali, či tam nie sú nejaké ťažko zranené osoby," ozrejmil. Päť ľudí bolo podľa jeho ďalších slov ľahšie zranených a boli už ošetrené vo vozidle rýchlej zdravotnej pomoci. Na mieste bolo 17 hasičov so šiestimi kusmi techniky. Zásah ukončili krátko po 3.30 h.

Udalosť sa stala v nedeľu okolo 2. h. "Za doposiaľ presne nezistených okolností došlo k čiastočnému zrúteniu zníženého sadrokartónového stropu a jeho nosnej konštrukcie," informovala TASR košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

V čase incidentu sa v miestnosti konala spoločenská udalosť, prítomných tam bolo vyše 130 ľudí. Udalosť si vyžiadala ľahké zranenia piatich osôb. "Podľa predbežných lekárskych správ s dobou liečenia do siedmich dní," konkretizovala hovorkyňa. Škoda na majetku bola podľa jej ďalších slov predbežne vyčíslená najmenej na 14.400 eur. "Presné príčiny a bližšie okolnosti sú predmetom ďalšieho vyšetrovania," uzavrela.

Hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová pre TASR povedala, že záchranári na mieste ošetrili päť osôb, ktoré utrpeli ľahké zranenia. "Previezli ich do nemocníc v Kráľovskom Chlmci a Trebišove," uviedla s tým, že počas prevozu nikto nebol v ohrození života.