Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

CT prístroj v ružinovskej nemocnici už opravili

Ilustračná snímka Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Pre technický problém však ešte stále nefunguje CT prístroj v nemocnici na Kramároch.

Bratislava 21. augusta (TASR) - Pokazený CT prístroj v ružinovskej nemocnici v Bratislave už opravili. "Od piatka (18.8.) je plne funkčný a pacientom k dispozícii," potvrdila pre TASR hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) Eva Kliská. Pre technický problém však ešte stále nefunguje CT prístroj v nemocnici na Kramároch.

Na oprave tohto prístroja sa intenzívne pracuje, nemocnica chce, aby bol k dispozícii čo najskôr. "Pacienti nemocnice Kramáre majú vyšetrenia na CT prístrojoch zabezpečené v ostatných nemocniciach univerzitnej nemocnice, a to v Starom Meste, v Petržalke na Antolskej a v Ružinove," priblížila Kliská.

V prípade potreby je možné podľa jej slov vyšetrenie zabezpečiť aj v ostatných zdravotníckych zariadeniach, ako sú napríklad špecializované ústavy NOÚ, NÚSCH, Onkologický ústav sv. Alžbety či zdravotnícke zariadenia ako napríklad Nemocnica sv. Michala či Nemocnica s poliklinikou Milosrdní bratia.

UNB plánuje v krátkom čase komplexnú obnovu CT prístrojov prostredníctvom centrálneho obstarávania, ktoré zrealizovalo ministerstvo. "Predpokladáme, že nové CT prístroje bude mať nemocnica k dispozícii už na jeseň tohto roku," avizovala hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová.