Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Dajte si pozor na snehové jazyky v okrese Námestovo

Na archívnej snímke snehové jazyky a záveje na ceste. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Na ceste II/584 Srdiečko - Bystrá sú potrebné snehové reťaze pre všetky vozidlá.

Bratislava 24. januára (TASR) - V okrese Námestovo si treba v stredu dávať pozor na snehové jazyky a záveje. Na ceste II/584 Srdiečko - Bystrá sú potrebné snehové reťaze pre všetky vozidlá. Slovenská správa ciest (SSC) o tom informovala na svojom webe zjazdnost.sk.

SSC upozornila na hmlu a sneženie, pre ktoré je v lokalitách Michalovce, Záborské, Levoča, Partizánske a Púchov znížená dohľadnosť do 100 metrov. Cesta II/571 Muráň - Červená Skala a cesta II/531 v okrese Brezno sú uzavreté pre kamióny.

Horské priechody (HP) na území Slovenska sú podľa SSC zjazdné, povrch vozoviek je prevažne pokrytý vrstvou čerstvého, kašovitého alebo utlačeného snehu hrubom jeden až tri centimetre, na HP Besník štyri až päť centimetrov. HP Pezinská Baba, Šútovce, Príslop, Vyšehrad, Branisko, Biela Hora a Havran majú povrch vozovky mokrý. Na HP Skýcov si treba dávať pozor na poľadovicu.

"Cesty prvej, druhej a tretej triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne mokrý, v hornatejších oblastiach stredného a východného Slovenska prevažne pokrytý vrstvou čerstvého, kašovitého alebo utlačeného snehu hrubého jeden až tri centimetre," informovala SSC a dodala, že na cestách tretej triedy v obvode Bánovce nad Bebravou sa vyskytuje poľadovica.

Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území Slovenska sú podľa SSC zjazdné. Na úsekoch D1 Košice-Sever - Bidovce, R1 BB Sever - BB Východ, R2 obchvat obcí Ožďany, Figa, mesta Tornaľa a R4 Milhosť - Košice-Juh, Košice-Východ - Košické Oľšany, obchvat mesta Svidník sa nachádza čerstvý až kašovitý sneh hrubý jeden až dva centimetre.