Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Regióny

Ďalšia starenka naletela podvodníčkam, tie ju okradli

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Dve ženy oslovili babičku s prosbou, aby im požičala peniaze na operáciu.

Ružomberok 5. októbra (TASR) – Na ochotu pomôcť a dôverčivosť doplatila vo štvrtok 4. októbra 76-ročná Ružomberčanka. Dvojica doposiaľ neznámych podvodníčok ju ľstivým spôsobom pripravila o 2.600 eur. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Jana Balogová.

Starú pani oslovili na ulici s úpenlivou prosbou, aby im požičala finančnú hotovosť na nevyhnutnú operáciu. „Išli k nej domov, kde im odovzdala peniaze. Ako zálohu jej nechali príručnú tašku s údajne cennými papiermi,“ spresnila Balogová s tým, že páchateľkám hrozia za tento čin dvojročné tresty odňatia slobody.

„Opakovane upozorňujeme predovšetkým starších ľudí, aby boli v takýchto prípadoch ostražití a nenechali zneužiť svoju úprimnú dôveru a ochotu pomôcť. Ak ich niekto osloví s obdobnou žiadosťou, treba si ju dať odobriť rodinnými príslušníkmi či známymi. Podvodníci nezvyknú čakať a keď ich potenciálna obeť chce pôžičku s niekým iným konzultovať, obvykle sa rýchlo vzdajú svojho zámeru a utečú,“ dodala Balogová.