Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Regióny

Devätnásťročná žena si po náraze autom do stromu vážne zranila hlavu

Ilustračná fotka. Foto: Air - Transport Europe, letecká záchranná služba

Žilinská posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) Air Transport Europe (ATE) zasahovala v stredu popoludní pri dopravnej nehode za obcou Prečín.

Prečín 22. septembra (TASR) – Žilinská posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) Air Transport Europe (ATE) zasahovala v stredu (21. 9.) popoludní pri dopravnej nehode za obcou Prečín v Považskobystrickom okrese. Ťažké zranenia utrpela 19-ročná žena. Informovala o tom hovorkyňa VZZS ATE Zuzana Hopjaková.

"Po čelnom náraze osobného vozidla do stromu utrpela 19-ročná žena vážne poranenie hlavy s poruchou vedomia. Posádka leteckých záchranárov si ju po pristátí vedľa miesta nehody prevzala do svojej starostlivosti. Lekárka jej poskytla neodkladné zdravotné ošetrenie, stabilizovala základné životné funkcie a následne ju preložili na palubu vrtuľníka," uviedla hovorkyňa.

Ako dodala, v umelom spánku s vážnym poranením hlavy mladú ženu letecky previezli do fakultnej nemocnice v Žiline. Ďalší dvaja účastníci dopravnej nehody ostali v starostlivosti pozemných záchranárov.

Privolaní policajti vodičku podrobili dychovej skúške, alkohol u nej nepreukázala. Príčina a miera zavinenia je podľa polície v štádiu vyšetrovania. "Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu začal trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví," informuje polícia na sociálnej sieti. Na mladých vodičov opätovne apeluje, aby nepreceňovali svoje schopnosti.