Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Do nového internátu SPU v Nitre sa sťahujú prví študenti

Do nového internátu Slovenskej poľnohospodárskej univerzity (SPU) v Nitre na Akademickej ulici sa sťahujú prví študenti. Zatiaľ majú k dispozícii 44 izieb s 88 lôžkami na dvoch poschodiach budovy. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Študentský domov zatiaľ nemá meno, vyberú ho samotní študenti. Internát nahradí starý študentský domov Pribina, ktorý je v havarijnom stave a bude zatvorený.

Nitra 12. marca (TASR) – Do nového internátu Slovenskej poľnohospodárskej univerzity (SPU) v Nitre na Akademickej ulici sa sťahujú prví študenti. Zatiaľ majú k dispozícii 44 izieb s 88 lôžkami na dvoch poschodiach budovy. Celková kapacita internátu je 283 lôžok, z toho 270 je určených pre študentov. Zvyšok bude slúžiť najmä na ubytovanie zahraničných hostí univerzity.

„Zatiaľ máme zariadené prvé dve poschodia. Internát postupne dobudovávame, naplno budú jeho kapacity obsadené od začiatku nového akademického roka,“ uviedla prorektorka Zuzana Palková. Študenti budú bývať v dvojlôžkových izbách, k dispozícii budú mať študovne a kuchynky.

Do nového internátu Slovenskej poľnohospodárskej univerzity (SPU) v Nitre na Akademickej ulici sa sťahujú prví študenti. Zatiaľ majú k dispozícii 44 izieb s 88 lôžkami na dvoch poschodiach budovy.
Foto: TASR/Henrich Mišovič
Slovenská poľnohospodárska univerzita poskytuje v súčasnosti ubytovanie pre študentov v študentských domovoch Pribina, Mladosť, Antona Bernoláka, Nová doba, Poľnohospodár a najnovšie v novootvorenom internáte na Akademickej ulici. Tento študentský domov zatiaľ nemá meno, vyberú ho samotní študenti. Internát nahradí starý študentský domov Pribina, ktorý je v havarijnom stave a bude zatvorený.

Podľa slov Palkovej na začiatku tohto akademického roka poskytla univerzita ubytovanie vyše 2600 študentom, čo predstavovalo zhruba 60 percent z celkového počtu požiadaviek na ubytovanie. „Postupne sa toto percento zvyšovalo, pretože niektorí študenti odchádzali a uvoľnené miesta sme ponúkli ďalším žiadateľom o ubytovanie,“ konštatovala prorektorka.