Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Dobrovoľníci upracú v sobotu okolie Moravy aj sídlisk v Novom Meste

Na veľkú jarnú brigádu v sobotu pozýva aj samospráva Devína

Bratislava 12. apríla (TASR) – V Bratislave sa bude v sobotu 13. apríla upratovať. Dobrovoľníci plánujú vyčistiť okolie rieky Morava a na jarnú brigádu sa chystajú aj Novomešťania.

Slovenský breh rieky Morava plánuje vyčistiť od neporiadku skupina dobrovoľníkov. Ako informuje radnica bratislavskej Devínskej Novej Vsi, upratovať sa bude asi dvojkilometrový úsek od nového Mosta slobody proti prúdu rieky. Pri základnom kameni mosta do rakúskeho Schlosshofu sa všetci záujemcovia, ktorí budú chcieť pomôcť pri skrášľovaní prostredia, stretnú o 10.00 h. "Pridajte sa k nám aj s vašimi deťmi, kamarátmi, psami či bez nich," pozývajú dobrovoľníci. Vrecia na odpad aj gumené rukavice dostanú.

K upratovaniu sa pridá aj samospráva Devína

Na veľkú jarnú brigádu v sobotu pozýva aj samospráva Devína. Upratať chce mestskú časť pri sútoku riek, popri Devínskej ceste i pri záhradách na svahoch Devínskej Kobyly. Od 9.00 do 12.00 h si môžu brigádnici vyzdvihnúť vrecia na odpad na námestí pri Dome kultúry i na parkoviskách U Srnčíka a pod hradom Devín. Rukavice si záujemcovia musia priniesť vlastné. Popoludní plánuje mestská časť stretnutie pri Dome kultúry pri kapustnici a ríbezľovom víne.

S príchodom teplejšieho počasia sa aj v bratislavskom Novom Meste začína sezóna jarných brigád. V sobotu si upracú okolie svojich bydlísk obyvatelia lokality Ahoj, avizuje mestská časť. Na brigádu, ktorá sa začína o 8.00 h, mestská časť prostredníctvom EKO-podniku zabezpečila hrable, lopaty, metly, pracovné rukavice, vrecia na odpad i záhradkárske nožnice. V blízkosti zastávky MHD na Lopeníckej ulici bude pristavený kontajner. "Všetci, ktorým záleží na čistom a zdravom životnom prostredí, sú vítaní," pozýva komunikačný manažér novomestskej samosprávy Ján Borčin.