Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Dolný Kubín neschválil vstup investora do mestského akvaparku

Na snímke atrakcie vodného sveta v akvaparku v Dolnom Kubíne. Foto: TASR/Lýdia Vojtaššáková

Pokiaľ mesto nezíska partnera, bude si musieť vziať ďalší úver a pokúsiť sa vlastnými silami prevádzkovať a dobudovať akvapark.

Dolný Kubín 4. februára (TASR) – Dolnokubínske mestské zastupiteľstvo na dnešnom mimoriadnom zasadnutí neschválilo pripravovaný vstup strategického súkromného investora do mestskej obchodnej spoločnosti Aqua Kubín. Tá prevádzkuje už viac ako tri roky stratový projekt mestského akvaparku, ktorý vznikol rekonštrukciou a rozšírením starej mestskej plavárne.


"Určite mám pocit sklamania, pretože dlhé mesiace náročných rokovaní vyšli nazmar, ale verím, že sa nám podarí s týmto nádejným spoločníkom ešte ďalej rokovať a možno opätovne predložíme zastupiteľstvu nejaký iný návrh," uviedol tesne po skončení hlasovania pre TASR primátor Roman Matejov s tým, že akvapark zaťažuje mestskú pokladnicu sumou 800.000 eur len na splátkach úverov.

Zároveň zdôraznil, že pokiaľ mesto nezíska partnera, bude si musieť vziať ďalší úver a pokúsiť sa vlastnými silami prevádzkovať a dobudovať akvapark. "Treba uhradiť záväzky na úrovni 300.000 eur, investovať do dokončenia saunového sveta, výstavby vonkajších bazénov a technológií na úsporu energií. Už na najbližšom rokovaní zastupiteľstva sa budeme musieť zaoberať tým, ako ďalej," zdôraznil dolnokubínsky primátor.

"Chceli sme mestu pomôcť, no pokiaľ sa poslanci rozhodli takto, je to ich vôľa. Toto bolo riešenie, ktoré nás stálo veľa úsilia a finančných prostriedkov a viac už mestu nevieme ponúknuť. Nikdy nehovor nikdy, no nevidím realisticky, že by sme by sme sa k tejto téme ešte niekedy vrátili," neskrýval rozčarovanie generálny riaditeľ akciovej spoločnosti OFZ Istebné Vladimír Klocok.

Na základe výsledku decembrového rokovania zastupiteľstva, keď drvivá väčšina poslancov odobrila finalizáciu podoby zmluvných dohôd, predpokladal, že sa teraz už iba dotiahne detailné znenie zmlúv. "Je to prekvapenie, lebo aj my sme trvali od začiatku na tom, aby sa poslanci zoznámili so všetkými podrobnosťami, nie ako predtým, keď schvaľovali len nejasné zámery a celý projekt dopadol nie práve najslávnejšie," dodal pre TASR Klocok.