Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Projekt parkoviska v Ivanke pri Dunaji podporil aj pozemkový fond

Ilustračné foto Foto: TASR/Tomáš Halász

V prvej etape sa počíta s výstavbou oploteného, krytého parkoviska pre 50 bicyklov a s vybudovaním 160 parkovacích miest.

Ivanka pri Dunaji 23. júla (TASR) - V Ivanke pri Dunaji sa bude môcť postaviť záchytné parkovisko. Slovenský pozemkový fond (SPF) totiž odsúhlasil výrub drevín, ktoré sa nachádzajú na pozemku vo vlastníctve Slovenskej republiky. Fond, kde by malo parkovisko vyrásť, tento pozemok totiž pre štát spravuje. TASR o tom informoval hovorca SPF Martin Kormoš.

"SPF nebude stáť v ceste takýmto projektom a bude ich aj naďalej podporovať," uviedla generálna riaditeľka fondu Adriana Šklíbová. Za projektom záchytného parkoviska stoja Železnice Slovenskej republiky. V prvej etape sa počíta s výstavbou oploteného, krytého parkoviska pre 50 bicyklov a s vybudovaním 160 parkovacích miest. Projekt je spolufinancovaný z prostriedkov Európskej únie.

Pre parkovisko je vydané právoplatné územné rozhodnutie, a tiež je už spracovaná dokumentácia pre stavebné povolenie v rozsahu realizácie stavby, na ktorú bol vydaný schvaľovací protokol Ministerstva dopravy a výstavby SR. V súčasnosti prebieha majetkovoprávne vysporiadanie pozemkov.