Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Dopravu na východe Slovenska komplikuje sneženie

Ilustračná snímka Foto: TASR/Martin Baumann

Hasiči majú viacero výjazdov, väčšinou ide o popadané stromy.

Prešov/Košice 3. februára (TASR) – Situáciu na cestách vo východnej časti Slovenska komplikuje sneženie. Operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Košiciach Roman Keruľ pre TASR uviedol, že zhruba od 17. hodiny museli hasiči zasahovať už v 15 prípadoch.

„Väčšinou ide o popadané stromy v dôsledku ťažkého snehu, výjazdy sú v okolí Gelnice, Sobraniec, problémy sú tiež v okrese Košice – okolie a výjazdy máme aj v okolí Krompách a Spišskej Novej Vsi,“ vymenoval Keruľ. Hasiči okrem toho zasahujú aj pri dopravnej nehode medzi obcami Pozdišovce a Trhovište v Michalovskom okrese. Auto tam zišlo z cesty, prevrátilo sa a dve osoby sú v ňom zakliesnené.

Viacero výjazdov majú aj hasiči v Prešovskom kraji, operačný dôstojník KR HaZZ v Prešove označil situáciu za dramatickú. „Najhoršie je to v okresoch Prešov, Bardejov, Svidník, Stropkov a Vranov nad Topľou. Zasahujeme pri popadaných stromoch, viacerých dopravných nehodách a niektoré cesty sú pre komplikovanú situáciu uzavreté,“ uviedol.

Polícia v tejto súvislosti upozorňuje vodičov, že na diaľnici D1 v úseku Levoča - Poprad je v obidvoch smeroch znížená rýchlosť na 80 kilometrov za hodinu. "Z dôvodu hustého sneženia a zlej viditeľnosti je taktiež na vjazde a výjazde z tunela Branisko znížená rýchlosť na 60 kilometrov za hodinu. Na ceste 1/18 na hraničnom priechode Petič, okres Prešov, sú skrižované tri kamióny a úsek je momentálne neprejazdný," uviedol krajský policajný hovorca z Prešova Daniel Džobanik.

Cesta 1/15 od Malej Domaše smerom na Holčíkovce, okres Vranov n/Topľou, je momentálne tiež neprejazdná, je tam súvislá vrstva snehu. Obchádzka pre osobnú dopravu vedie cez obec Holčíkovce. Na ceste II/556 v úseku Giraltovce - Hanušovce je na ceste spadnutý strom a cesta je tam uzavretá. Aktuálne je podľa hovorcu ťažko prejazdný aj horský priechod Popová. "V celom Prešovskom kraji husto sneží, fúka silný vietor, je zlá viditeľnosť. Žiadame vodičov o zvýšenú pozornosť a opatrnosť na cestách," uzavrel Džobanik.