Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

VIDEO: Folklórna skupina Furmaňe z Trebišova uvedie do života nové CD

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Furmaňe sa rozhodli krst nového CD spojiť s hudobným programom. Pre verejnosť je naplánovaný na sobotu so začiatkom o 17.00 h v divadelnej sále Mestského kultúrneho strediska v Trebišove.

Trebišov 15. decembra (TASR/Teraz.sk) - Folklórna skupina Furmaňe, ktorú prezentuje združenie 13 mužov so záujmom o umelecké dedičstvo zachované v obyčajoch, zvykoch, tradíciách, a najmä spevoch minulých generácií, predstaví svojim rodákom nové CD s názvom V Trebišovskej karmičke.

Folkloristi, ktorých spojila láska k tradičnej ľudovej hudbe a piesňam, sa stretávajú už od augusta 2005. "Vo svojom portfóliu majú piesne zemplínske, šarišské, ale aj rusínske," informovala hovorkyňa mesta Trebišov Martina Mištaničová. Pravidelne vystupujú na rôznych podujatiach v Košickom kraji, ale aj na veľkých festivaloch. "Repertoárom toto folklórne zoskupenie oživuje ľudové piesne, ktoré sa kedysi najčastejšie vyspevovali na svadbách a v krčmách," doplnila.



Furmaňe sa rozhodli krst nového CD spojiť s hudobným programom. Pre verejnosť je naplánovaný na sobotu so začiatkom o 17.00 h v divadelnej sále Mestského kultúrneho strediska v Trebišove. "Kultúrno-spoločenské podujatie, ktoré nazvali rovnomenne s názvom nového CD, podporia aj ich hostia Martina Ťasková Kanošová, sólisti folklórneho súboru Vranovčan a členovia ľudovej hudby FS Vranovčan," uzavrela hovorkyňa s tým, že akciu podporilo mesto Trebišov.