Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Fontány v Košiciach po zimnej odstávke pripravujú na ich spustenie

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Branislav Račko

Plán spustenia sa môže operatívne meniť podľa stavu napúšťania vody do fontán a podľa ich momentálneho technického stavu.

Košice 25. apríla (TASR) - Pracovníci Správy mestskej zelene v Košiciach (SMsZ) v týchto dňoch pripravujú po zimnej odstávke postupné spustenie fontán v meste. TASR o tom v stredu informoval hovorca SMsZ Viliam Štrelinger.

"Chceli by sme postupne uviesť do činnosti všetky fontány, ktoré má v správe SMsZ tak, aby boli funkčné už v rámci Dní mesta Košice,“ uviedol riaditeľ príspevkovej organizácie Róbert Trtík. Dni mesta Košice sa uskutočnia 30. apríla až 8. mája.

Zdôraznil však, že plán spustenia sa môže operatívne meniť podľa stavu napúšťania vody do fontán a podľa ich momentálneho technického stavu.

"V stredu v popoludňajších hodinách po napustení vody do bazéna bude funkčná Hrajúca fontána na Hlavnej ulici," doplnil Trtík. Pôjde podľa neho zatiaľ o skúšobnú prevádzku, ale ak sa nevyskytnú technické problémy, fontána by už mala byť funkčná aj v ďalších dňoch. "Máme v pláne uviesť do činnosti aj fontánu pri Immaculate a uloženie pontónov v plávajúcej fontáne v Mestskom parku," doplnil riaditeľ.

Vo štvrtok (26.4.) a v piatok (27.4.) postupne uvedú do činnosti aj fontány na Alžbetinej ulici, pri kaplnke svätého Michala, pred Magistrátom mesta Košice, na Mieri, na Luníku II a Luníku VII, na Letnej ulici a pri Dome umenia.

"V pondelok (30.4.) máme naplánované spustenie plávajúcej fontány v Mestskom parku, fontány na Drevnom trhu a tiež postupné doladenie a nastavenie trysiek fontán po skúšobnej prevádzke," uzavrel Trtík.

Ako dodal, SMsZ urobí všetko pre to, aby boli všetky fontány funkčné a spríjemňovali tak život obyvateľom aj návštevníkom mesta.