Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Francúzsky cyklista zablúdil zo SR na Ukrajinu, dostal pokutu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Stalo sa tak v katastrálnom území obce Čierna v okrese Trebišov a zaznamenali to kamery, ktoré monitorujú vonkajšiu hranicu s Ukrajinou.

Čierna 19. septembra (TASR) – Francúzsky občan na bicykli v utorok (17. 9.) večer neoprávnene prekročil slovensko-ukrajinskú hranicu. Stalo sa tak v katastrálnom území obce Čierna v okrese Trebišov a zaznamenali to kamery, ktoré monitorujú vonkajšiu hranicu s Ukrajinou. Informovala o tom vo štvrtok hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície (RHCP) Sobrance Agnesa Kopernická.

Ukrajinská hliadka na základe informácie slovenskej strany zadržala cyklistu na svojom území približne 200 metrov od hranice. V zmysle platnej readmisnej dohody medzi Ukrajinou a EÚ bol vrátený na územie SR a odovzdaný policajtom Oddelenia hraničnej kontroly Policajného zboru Čierna nad Tisou. "Pri podaní vysvetlenia Francúz uviedol, že po Európe cestuje na bicykli a navštevuje trojhrany okolitých štátov. Na slovensko-ukrajinskej hranici ho zradila GPS navigácia," uviedla Kopernická.

Neoprávneným prekročením hranice sa muž dopustil priestupku v zmysle zákona o pobyte cudzincov, preto mu policajti uložili blokovú pokutu vo výške 100 eur. "Po vykonaní potrebných úkonov bol Francúz prepustený na územie SR," dodala hovorkyňa.