Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

O funkciu primátora Handlovej má záujem jedna žena a piati muži

Ilustračná fotka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Dvaja sa o hlasy voličov v novembrových komunálnych voľbách budú uchádzať ako nezávislí kandidáti, zvyšných štyroch nominovali politické strany a hnutia.

Handlová 21. septembra (TASR)- O funkciu primátora Handlovej prejavilo záujem šesť ľudí. Dvaja sa o hlasy voličov v novembrových komunálnych voľbách budú uchádzať ako nezávislí kandidáti, zvyšných štyroch nominovali politické strany a hnutia. Informovala o tom v piatok TASR hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

Svoj post chce obhájiť 54-ročný banský technik Rudolf Podoba (Smer-SD), ktorý banícke mesto v súčasnosti vedie tretie volebné obdobie. O funkciu primátora sa budú uchádzať aj súčasní poslanci mestského zastupiteľstva (MsZ), 51-ročného manažéra a konateľa Jána Spevára nominovala SDKÚ-DS, 47-ročného štátneho zamestnanca Jozefa Maďara Most-Híd a 63-ročného ekológa Arpáda Kosztu Strana zelených. Ako nezávislí pôjdu do volieb 37-ročná projektová manažérka a občianska aktivistka Silvia Grúberová a 40-ročný učiteľ Peter Smorek.

Mestská volebná komisia zaregistrovala 71 kandidátov na poslancov, ktorí sa chcú uchádzať o 19 stoličiek v MsZ. Komunistická strana Slovenska nominovala troch kandidátov, Most-Híd dvoch, Národná koalícia jedného, SDKÚ-DS štyroch, Sloboda a solidarita jedného, SNS 17, Sme rodina–Boris Kollár jedného kandidáta. Smer-SD postavil kandidátku z 19 ľudí, Spolu-občianska demokracia z dvoch a Strana zelených zo šiestich ľudí. O dôveru voličov sa chce uchádzať aj 15 nezávislých kandidátov.