Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Hasičom sa podarilo obkopať celé požiarisko v Gaderskej doline

Už tretí deň pokračujú profesionálni a dobrovoľní hasiči v hasení požiaru lístia a koreňového systému v Gaderskej doline v katastri obce Blatnica v Martinskom okrese v nedeľu 21. októbra 2018. Foto: TASR/HaZZ

Po zotmení budú v hasení pokračovať opäť zajtra.

Blatnica 21. októbra (TASR) – Rozsiahly požiar v neprístupnom teréne v Gaderskej doline v katastri obce Blatnica v Martinskom okrese hasila v nedeľu od skorého rána až do podvečera asi stovka hasičov. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru Zuzana Farkasová.

„Hasičom sa celé požiarisko s rozlohou 500 x 500 metrov podarilo obkopať, na mieste vytvorili diaľkovú dopravu vody s dĺžkou 1100 metrov s prevýšením 300 metrov,“ uviedla Farkasová.

Ako dodala, na mieste stále zasahujú hasiči z modulu pozemného hasenia požiarov v prírodnom prostredí skupina Západ, Stred a Východ, príslušníci Hasičského a záchranného zboru z Martina a zo Záchrannej brigády v Žiline, ako aj dobrovoľní hasiči z obcí Blatnica, Mošovce, Záturčie, Ďanová, Kláštor pod Znievom a Priekopa. „Po zotmení budú v hasení pokračovať opäť zajtra,“ doplnila hovorkyňa.