Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

RUŠNÁ NOC: Hasiči v Trenčianskom kraji odstraňovali spadnuté stromy

Ilustračná snímka. Foto: TASR Štefan Puškáš

Celkovo absolvovali desať zásahov.

Trenčín 22. júna (TASR)- V súvislosti s búrkovou činnosťou absolvovali príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trenčianskom kraji v priebehu štvrtkového (21.6.) večera a noci na piatok celkom desať zásahov. Išlo predovšetkým o odstraňovanie spadnutých stromov z ciest a miestnych komunikácii a odčerpávanie vody zo zatopených objektov, informoval v piatok TASR hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík.

Stromy spadnuté na vozovke odstraňovali hasiči v Hornej Marikovej v okrese Považská Bystrica, na ceste II/581 v katastri Nového Mesta nad Váhom, na ceste II/207 v katastri Trenčianskych Stankoviec v okrese Trenčín, v Prievidzi, na ceste I/64 v katastri Partizánskeho a v Sebedraží v okrese Prievidza. Zlomený konár, ktorý visel na elektrickom vedení a časť koruny stromu z vozovky odstraňovali v Podlužanoch v okrese Bánovce nad Bebravou.

Vodu zo zatopeného podjazdu odčerpávali príslušníci HaZZ na Námestí SNP v Trenčíne, zo zatopenej šachty na Mládežníckej ulici v tom istom meste a zo zatopenej pivnice na Lánskej ulici v Považskej Bystrici.

"Celkom v rámci Trenčianskeho kraja v súvislosti s počasím zasahovalo 33 príslušníkov HaZZ a bolo nasadených spolu desať kusov hasičskej techniky," dodal Petrík.