Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Regióny

Hodové slávnosti v Nitre ponúknu pivobranie, koncerty i tradičnú púť

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

Súčasťou nitrianskych hodov je už od roku 1766 aj tradičná púť na nitriansku kalváriu.

Nitra 5. augusta (TASR) - Z Ružinovských hodov a začiatku Župnej jesene v Bratislave 29. septembra 2013. Na snímke pohľad na zaplnený chodník pri jazere Štrkovec. Foto: TASR/Michal Svítok

Jarmok, koncerty aj tradičnú mariánsku púť ponúknu tohtoročné hodové a dožinkové slávnosti v Nitre. Ako informovala radnica, piaty ročník osláv sa bude konať počas víkendu 12. a 13. augusta na pešej zóne a Svätoplukovom námestí.

Dožinkový jarmok ponúkne okrem občerstvenia a stánkov s remeselnými výrobkami aj viaceré tvorivé dielne pre deti. Súčasťou dvojdňových osláv budú aj koncerty, bábkové divadlo či dožinkový sprievod mestom. "Ochutnávka pív a pivných špeciálov zo slovenských a zahraničných remeselných pivovarov prinesie Nitránske pivobranie," uviedol mestský úrad.

Súčasťou nitrianskych hodov je už od roku 1766 aj tradičná púť na nitriansku kalváriu. Konať sa bude v rovnakom dátume ako hodové a dožinkové slávnosti, teda 12. a 13. augusta. "Hlavným celebrantom nedeľnej slávnostnej omše pri príležitosti sviatku Nanebovzatia Panny Márie bude nitriansky biskup Viliam Judák," doplnili organizátori.