Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Horehronské múzeum prináša výstavu regionálnej výtvarníčky Márie Hanes

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Autorka za svoj najlepší obraz považuje dielo Z ducha do hmoty, ktoré bude možné takisto uvidieť na výstave Tajomný svet Márie Hanes v Horehronskom múzeu.

Brezno 18. januára (TASR) – Horehronské múzeum v Brezne poskytlo na začiatku tohto roka opäť priestor regionálnej výtvarnej tvorbe. Jeho priestory zaplnia diela Márie Hanes, ktorá sa venuje technike nanášania bodiek na plátno alebo papierový podklad. Vernisáž sa uskutoční 22. januára o 17.00 h. TASR o tom vo štvrtok informovala Ivana Mojžišová, kurátorka múzea.

"Mária Hanes je regionálna výtvarníčka a hoci neštudovala na škole s výtvarným zameraním, maľovanie ju napĺňa a pracuje s oduševnením. Jej práce v našom múzeu predstavujú prvú samostatnú autorskú výstavu. Sama výtvarníčka tvrdí, že budúci obraz vidí najprv vo svojom vnútri, nemaľuje automaticky. Postupne sa prepracovala k maľbe akrylom, jej obrazy sú reliéfne a majú dezén," konštatovala Mojžišová.

Ako dodala, autorka za svoj najlepší obraz považuje dielo Z ducha do hmoty, ktoré bude možné takisto uvidieť na výstave Tajomný svet Márie Hanes v Horehronskom múzeu.