Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

POŽIAR UBYTOVNE V RUŽINOVE: Nezvestnú osobu našli bez známok života

Požiar ubytovne na Mlynských luhoch v Bratislave. Foto: TASR - Prezídium Hasičského zboru SR

Požiar vypukol v jednej z izieb.

Bratislava 25. apríla (TASR) - Nezvestnú osobu, ktorá sa mala nachádzať v horiacej ubytovni pre bezdomovcov na Mlynských luhoch, našli bez známok života. TASR o tom informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

"Hasiči po niekoľkých hodinách vyhľadávania nezvestnej osoby na požiarisku túto osobu našli bez známok života. Naďalej pokračujú v likvidácii požiaru," povedala.



Podľa doterajších informácií sa pri požiari zranilo osem osôb. Farkasová ozrejmila, že z horiacej budovy sa celkovo evakuovalo približne 70 osôb, z toho 30 pred príchodom hasičov. Pri požiari zasahuje podľa jej slov viac ako 50 profesionálnych a dobrovoľných hasičov.

Bratislavskí policajti na sociálnej sieti informovali, že v čase vypuknutia požiaru sa na mieste nachádzalo približne 50 ľudí, ktorých z priestorov ubytovne ihneď evakuovali. Policajti tiež uvádzajú, že požiar vypukol v jednej z izieb v ubytovni pre bezdomovcov na Štedrej ulici. Na miesto mal podľa Farkasovej smerovať evakuačný autobus HaZZ zo Záchrannej brigády v Malackách.

Starosta bratislavského Ružinova Martin Chren na sociálnej sieti napísal, že pre ubytovňu už v minulosti riešili sťažnosti Ružinovčanov na "jej niektorých nie celkom prispôsobivých obyvateľov". "Náš krízový odbor aj ľudia z okresného úradu sú na mieste pripravení pomôcť, rovnako ako naša VPS, ktorá sídli neďaleko," povedal Chren.