Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

V bratislavskej A4 bude detský hudobný workshop s K. Zochovou

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Jakub Kotian

Workshop je autorským projektom umelkyne, ktorá vo svojej tvorbe experimentuje nielen so zvukom, ale vytvára aj vlastné hudobné nástroje a komponuje hudbu.

Bratislava 27. apríla (TASR) - V sobotu 28. apríla sa v bratislavskom A4 - priestore súčasnej kultúry uskutoční detský workshop pod názvom A ticho sa usmialo. Tvorivú dielňu o hudbe a zvukoch pripravila hudobníčka z Prahy Kateřina Zochová.

Workshop je autorským projektom umelkyne, ktorá vo svojej tvorbe experimentuje nielen so zvukom, ale vytvára aj vlastné hudobné nástroje a komponuje hudbu. "Kateřina Zochová konceptuálne rozoberá a skúma hudbu a zvuky. Pomocou workshopu určeného pre deti vo veku približne od 11 do 14 rokov tieto poznatky a neutíchajúcu zvedavosť okolo zvukov, ruchov, tónov, a v neposlednom rade ticha bude zdielať s mladými zvedavcami," TASR informovala Katarína Svobodová z A4 - priestoru súčasnej kultúry.

Zážitkový seminár je rozdelený na dve časti, prvá sa uskutoční 28. apríla od 13.30 h. "Mladí účastníci workshopu budú vyrábať zvukové koláže, požívať hudobné i nehudobné nástroje a vytvárať zvukové portréty," dodala.

Vstup na workshop je dobrovoľný.