Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Poruchy na horúcovodoch v Humennom pribúdajú

Ilustračná snímka. Foto: TASR Milan Kapusta

V priebehu dvoch rokov v meste postupne vymenia 11,5 kilometra potrubia.

Humenné 26. januára (TASR) - Mesto Humenné zaznamenalo počas súčasnej vykurovacej sezóny už 17. haváriu horúcovodného potrubia. Ako priblížil Marián Škuba z tlačového referátu mestského úradu, posledná porucha, ktorá nastala vo štvrtok (25. 1.), ovplyvnila približne 500 domácností, materskú školu, základnú školu, nákupné stredisko a Vihorlatskú knižnicu.

Podľa Škubu išlo o veľkú poruchu spôsobenú netesnosťou na kompenzátore, ktorá vznikla v dôsledku zatekania vody cez škáru panelového príklopu.

Mesto plánuje v marci začať rozsiahlu rekonštrukciu potrubného systému, pričom základom tejto výmeny bude lokalita Laboreckej ulice, kde posledná porucha vznikla. Súčasné poruchy však musia byť odstraňované a udržiavané, aby boli schopné prevádzky.

V priebehu dvoch rokov v meste postupne vymenia 11,5 kilometra potrubia. Práce budú prebiehať mimo vykurovacieho obdobia, aby nedošlo k výraznému obmedzeniu dodávok tepla. Humenská energetická spoločnosť získala financie z Modernizačného fondu. Do potrubia, ktoré je v majetku mesta Humenné, investujú 5,3 milióna eur. Financovanie projektu je zabezpečené spoluúčasťou samosprávy na úrovni 15 percent.