Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Čech si nad Pružinou poranil chrbticu, zasahoval aj vrtuľník

Ilustračné foto. Foto: TASR

Horolezec sa sťažoval na bolesť chrbtice. Keďže bol v nedostupnom teréne, na miesto odišlo päť horských záchranárov a vyrazili tam aj leteckí záchranári.

Pružina 20. októbra (TASR) – Operačné stredisko Záchrannej zdravotnej služby požiadalo horských záchranárov z Oblastného strediska Malá Fatra o pomoc pre 27-ročného českého horolezca, ktorý vypadol asi šesť metrov zo steny v lezeckej oblasti Pod Hradiskom za obcou Pružina v Považskobystrickom okrese.

Ako informovala Horská záchranná služba na svojej webovej stránke, horolezec sa sťažoval na bolesť chrbtice. Keďže bol v nedostupnom teréne, na miesto odišlo päť horských záchranárov a vyrazili tam aj leteckí záchranári zo Žiliny.

„Po príchode záchranárov HZS a lekára leteckých záchranárov bola mužovi aplikovaná intravenózna liečba. Muž pádom utrpel početné zranenia chrbtice, panvovej oblasti a dolnej končatiny."

Po ošetrení a zafixovaní vo vákuovom matraci bol pacient spustený z exponovaného terénu za pomoci lanovej techniky na asfaltovú cestu a transportovaný terénnym vozidlom HZS na futbalové ihrisko, kde bol preložený na palubu vrtuľníka,“
informovala HZS.