Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

JTRE zrekonštruovala posledný úsek dunajskej promenády

JTRE zrekonštruovala posledný úsek dunajskej promenády Foto: JTRE

Spoločnosť JTRE (J&T Real Estate) v spolupráci s mestskou časťou Staré mesto v predstihu dokončila opravu posledného úseku dunajskej promenády.

Bratislava 21. júna (OTS) - Bratislavčania tak už môžu využívať nábrežnú promenádu bez obmedzení.

Úsek v okolí detského ihriska River Parčík sa podarilo dokončiť o takmer dva týždne skôr. JTRE dosiahla tento výsledok vďaka dôkladnému plánovaniu prác a faktu, že sa počas nich nevyskytli žiadne vážnejšie komplikácie.
JTRE zrekonštruovala posledný úsek dunajskej promenády
Foto: JTRE

Dunajská promenáda spája ľudí s riekou a tvorí významný a veľmi obľúbený mestotvorný prvok. Sme radi, že po rekonštrukcii bude opäť tvoriť plnohodnotnú súčasť mestského života Bratislavčanov,“ povedal Pavel Pelikán, výkonný riaditeľ JTRE.

Pôvodný betónový povrch bol poškodený a tak sa spoločnosť JTRE rozhodla opraviť ho na vlastné náklady. Dnes je dunajská promenáda kompletne zrekonštruovaná od SNP až po Most Lafranconi. Výsledok rekonštrukcie pozitívne hodnotí aj mestská časť Staré mesto.
JTRE zrekonštruovala posledný úsek dunajskej promenády
Foto: JTRE

Som veľmi rada, že sa tento projekt podarilo dokončiť v takom krátkom čase. Obyvatelia Bratislavy sa môžu opäť tešiť z plnohodnotnej promenády. Verím, že v letných horúčavách budú prechádzky pri Dunaji veľmi príjemným oddychom,“ povedala Zuzana Aufrichtová, starostka bratislavskej mestskej časti Staré Mesto.
Foto: JTRE

Zrekonštruovaný úsek promenády je súčasťou Zóny tolerancie, ktorá vznikla z iniciatívy JTRE na dunajskej promenáde pred dvoma rokmi. Cieľom je viesť cyklistov, chodcov a ďalších návštevníkov promenády k vzájomnej tolerancii a rešpektu počas pohybu na bratislavskom nábreží. Podobné iniciatívy sú pravidelnou súčasťou života západných metropol.

Aktívny developer
Náklady na rekonštrukciu úseku niesla spoločnosť JTRE, ktorá sa v spolupráci s mestskými časťami dlhodobo usiluje o zlepšovanie života Bratislavčanov. Medzi úspešné verejnoprospešné projekty JTRE v hlavnom meste patrí napríklad nedávna rekonštrukcia Dúbravskej cesty, na ktorej vznikla cyklotrasa a chodník, oprava Veľkej závojovej fontány v Ružinove alebo revitalizácie viacerých podchodov.