Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

K. Macháčková sa bude opäť uchádzať o post primátorky Prievidze

Katarína Macháčková. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Za svoje koncepčné ciele terajšia primátorka označila transformáciu regiónu po baníctve, ale napríklad chce tiež pomôcť riešiť dopravnú infraštruktúru.

Prievidza 11. januára (TASR) - Súčasná primátorka Prievidze Katarína Macháčková sa bude opätovne uchádzať o tento post. Do volieb do orgánov samospráv obcí, ktoré majú byť na jeseň, pôjde za stranu SPOLU - Občianska demokracia. Potvrdila to TASR.

"Ja vždy hovorievam, že mám vzťah k mestu ako matka k dieťaťu a ešte nemám pocit, že by som chcela to dieťa opustiť alebo mala opustiť. Mám pripravených ešte veľa projektov a zámerov, ktoré chceme realizovať, aj rozbehnutých vecí. Čakajú nás veľké výzvy a ja by som sa chcela do týchto výziev aktívne zapojiť aj z postu primátorky mesta," zdôvodnila svoje rozhodnutie Macháčková.

Za svoje koncepčné ciele terajšia primátorka označila transformáciu regiónu po baníctve, chce tiež pomôcť riešiť dopravnú infraštruktúru a tlačiť na riešenie tejto otázky, získať ďalších investorov do priemyselného parku či sa venovať rozvoju cestovného ruchu v Prievidzi.

Do komunálnych volieb chce ísť Macháčková s tímom ľudí, ktorí ju budú podľa jej slov podporovať a s ktorými sa jej doposiaľ darí dosahovať doterajšie výsledky.

Nezaradená poslankyňa Národnej rady SR podľa svojich slov vníma, že na pôsobenie na dvoch stoličkách sú rôzne názory. "Ja si myslím, že sa to zvládnuť dá, keď človek chce a naozaj tomu venuje svoj pracovný a voľný čas. Som workoholik, mňa práca nesmierne baví a snažím sa práve využívať aspekt toho, že som poslankyňa Národnej rady SR a mnohé veci sa vyriešia rozhodne lepšie," ozrejmila s tým, že tu existuje aj finančný efekt, keďže má v Prievidzi plat vo výške minimálnej mzdy, aj keď si myslí, že to nie je rozhodujúce.

"Ja dúfam, že v komunálnych voľbách je to predovšetkým o ľuďoch," reagovala Macháčková na otázku ohľadom možného hendikepu vo voľbách v prípade členstva v #Sieti a teraz v strane SPOLU. "Pre niekoho to je moment, že si povie, aká je moja politická história, ale ja som vždy robila všetko s najlepším vedomím a svedomím a robila som niečo, čomu som verila a snažila som sa vždy dodržiavať sľuby, ktoré som ľuďom dala," vysvetlila s tým, že preto aj odišla zo #Siete. Vstup do novej strany primátorka odôvodnila aj tým, že stále cíti, že je v krajine potrebná zmena a fungovanie krajiny môže zmeniť len v Národnej rade SR.

Post primátorky metropoly hornej Nitry zastáva Macháčková od roku 2010.