Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Karlova Ves otvorí advent kultúrnym programom i vianočným osvetlením

Karlova Ves, foto z archívu. Foto: TASR - Pavol Zachar

Zdobiť mestskú časť bude do 8. januára 2024.

Bratislava 29. novembra (TASR) - Bratislavská Karlova Ves otvorí tohtoročný advent nedeľným (3. 12.) kultúrnym programom. Predchádzať mu bude rozsvietenie vianočného osvetlenia pred prvým adventným víkendom. Zdobiť mestskú časť bude do 8. januára 2024. TASR o tom informoval hovorca Karlovej Vsi Branislav Heldes.

"Okrem rozsvietených stromov nebudú chýbať ani tradičné veľké adventné vence na Námestí sv. Františka a na pešej zóne Pribišova," priblížil Heldes.

Vianočné osvetlenie sa bude zapínať a vypínať v rovnakom čase ako verejné osvetlenie. V podobe stromov bude v areáloch škôl, na Námestí sv. Františka, školskom námestí, v okolí fontány na Pribišovej ulici či pri Karloveskej lodenici. Vločky budú svietiť na Molecovej ulici pri Karloveskom centre kultúry či pri Kostole sv. Michala, ktorý bude nasvietený. Vianočné osvetlenie nebude chýbať ani pri Kostole sv. Františka a pri kostole Narodenia Panny Márie.

Blížiace sa Vianoce pripomenie mestská časť aj kultúrnym programom. V Karloveskom centre kultúry bude pripravené detské divadelné predstavenie, ale tiež Karloveský kolobeh. Obyvatelia tam môžu priniesť veci, ktoré už doma nepoužívajú a odniesť si tie, ktoré im prinesú úžitok. "Kúzlo adventu zažijú návštevníci pešej zóny na Pribišovej ulici a Námestí sv. Františka, kde sa za tónov zboru rozsvietia veľké adventné vence," doplnil Heldes.