Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Kartu pre seniorov vlastní momentálne 3629 Trenčanov

Ilustračné foto. Foto: TASR/Michal Svítok

Žiadosť o kartu pre seniorov nájdu záujemcovia v klientskom centre trenčianskej radnice, prípadne na webovej stránke mesta.

Trenčín 22. januára (TASR) – Trenčianska samospráva vydala počas minulého roka seniorom s trvalým pobytom na území Trenčína 237 kariet pre seniorov. Ako informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová, nárok na vydanie karty pre seniorov majú poberatelia predčasného, starobného a invalidného dôchodku starší ako 60 rokov.

„Držiteľ karty pre seniorov môže využívať výhody v 22 prevádzkach na území mesta, ktoré sú rozdelené do štyroch oblastí – šport a relax, kultúra, služby a obchod, ubytovanie a stravovanie,“ informovala Ságová.

Ako dodala, karty sa začali vydávať pred deviatimi rokmi, aktuálne ich vlastní 3629 Trenčanov. V roku 2017 ich vydali 276, v roku 2016 ich bolo 331. Žiadosť o kartu pre seniorov nájdu záujemcovia v klientskom centre trenčianskej radnice, prípadne na webovej stránke mesta.

„K žiadosti je potrebná aktuálna fotografia s rozmermi 3 x 3,5 cm, poplatok jedno euro na krytie nákladov spojených s vydaním karty a občiansky preukaz. Žiadosť o vydanie karty však môžete podať aj prostredníctvom splnomocnenej osoby,“ doplnila hovorkyňa.