Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Kino Úsmev v Hlohovci bude prvýkrát hostiť cestovateľský festival

Ilustračná snímka. Foto: TASR Štefan Puškáš

Organizátor festivalu Milan Hano má pripravené rozprávanie Na dvoch kolesách v Indii, o ceste, ktorá trvala tri a pol mesiaca.

Hlohovec 20. januára (TASR) – Novootvorené kino Úsmev v Hlohovci získalo po rekonštrukcii multifunkčnú sálu, ktorá umožňuje konanie aj iných podujatí, ako sú filmové predstavenia. Jedným z prvých bude cestovateľský festival Cestou necestou, ktorý sa v Hlohovci uskutoční prvýkrát. Na pilotnom vydaní si 10. februára budú môcť aktívni i pasívni cestovatelia vypočuť zážitky z ciest po Indii, Číne a z putovania z Mexika do Kanady.

Organizátor festivalu Milan Hano má pripravené rozprávanie Na dvoch kolesách v Indii, o ceste, ktorá trvala tri a pol mesiaca, Pavel Dvořák bude hovoriť o svojich desiatich rokoch, ktoré prežil v Číne, pričom polovicu každého roka strávil cestovaním po tejto obrovskej krajine. Prinesie autorské fotografie, videá a cestovateľské filmy z najkrajších čínskych miest.

Pacific Crest Trail známa ako PCT Trail je 4260 kilometrov dlhá trasa, ktorú pešo prešli Miloslav Daníšek a Pavel Sabeda. Je to spolu 174 dní, okolo piatich miliónov krokov, po štyri páry topánok a teplota od -15 po +42 stupňov Celzia. Informuje o tom web mesta.