Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Koleják ostáva po odvolaní v nitrianskej nemocnici, bude viesť kliniku

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Z funkcie generálneho riaditeľa ho odvolali 14. marca.

Bratislava 17. marca (TASR) - Kamil Koleják ostáva v nitrianskej fakultnej nemocnici aj po odvolaní zo stoličky generálneho riaditeľa. Informuje o tom Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR, Koleják bude naďalej pôsobiť ako prednosta kliniky neurochirurgie.

Zmeny v personálnej politike rezort zdravotníctva bližšie nešpecifikoval, v tomto kontexte hovorí o opatreniach, "ktoré vyplývajú z hodnotení výsledkov nemocníc v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti, ktoré MZ robí pravidelne".

Nemocnicu v Nitre dočasne ako generálny riaditeľ povedie Ľubomír Dorociak. Kolejáka z funkcie odvolali 14. marca, potvrdila hovorkyňa nemocnice Tatiana Timková. "Ľubomír Dorociak bol za generálneho riaditeľa Fakultnej nemocnice v Nitre vymenovaný na dobu určitú, do obsadenia miesta úspešným uchádzačom výberového konania, najdlhšie do 14. septembra 2018," spresnila.

Bližšie dôvody odvolania Kolejáka hovorkyňa takisto neuviedla. Portál čas.sk sa však domnieva, že údajne môže ísť o postih za úmrtie chlapčeka, ktorého pre cukrovku hospitalizovali v februári 2017.