Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Komárno rozširuje monitorovací systém, v uliciach pribudnú tri kamery

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Palkovič

Financie vo výške 8000 eur získalo mesto z fondu na podporu projektu v oblasti prevencie kriminality.

Komárno 11. októbra (TASR) – Mesto Komárno rozširuje kamerový monitorovací systém v uliciach mesta. V súčasnosti využíva mestská polícia na sledovanie verejných priestranstiev 25 monitorovacích kamier, do konca roka by k nim mali pribudnúť ďalšie tri. Financie vo výške 8000 eur získalo mesto z fondu na podporu projektu v oblasti prevencie kriminality.

„Doteraz nainštalovaná sieť kamier potvrdila, že kamery vo veľkej miere pomáhajú mestskej polícii pri prevencii trestnej činnosti,“ uviedol Ernest Ujj, zástupca náčelníka Mestskej polície v Komárne.

Kamery sú monitorované a ich zábery sú vyhodnocované 24 hodín denne v budove mestskej policajnej stanice. Policajti tak môžu okamžite poslať hliadku na miesto činu, ak zistia náznaky krádeže alebo vandalizmu. „Kamery nenahrádzajú prítomnosť polície, ale hrajú kľúčovú úlohu v predchádzaní trestnému činu a pri jeho odhaľovaní. Už len prítomnosť kamery často odradí páchateľa od vykonania trestného činu. Počas fungovania kamerového systému boli vo viacerých prípadoch identifikovaní páchatelia, a tým mohli byť voči nim vykonané potrebné opatrenia,“ skonštatoval Ujj.