Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Na Hroncovej ulici v Košiciach menia asfalt, platí tu zákaz parkovania

Ilustračná snímka Foto: TASR/Jana Vodnáková

Mesto Košice pripomína, že okrem iného je na celom opravovanom úseku zúžená vozovka.

Košice 13. augusta (TASR) – S výmenou asfaltového krytu sa začalo v pondelok na Hroncovej ulici v Košiciach. Ako informuje mesto Košice na svojej webovej stránke, práce sa vykonávajú v rámci stavebnej údržby miestnej komunikácie. Nový asfalt pribudne v úseku od Letnej ulice až po ulicu Boženy Němcovej, vrátane parkoviska pred bývalým Obvodným úradom Košice. V úseku platí zmena organizácie dopravy i zákaz parkovania.

Ako magistrát uvádza, asfaltové kryty budú v tejto lokalite vymenené na celkovej ploche približne 5000 metrov štvorcových, predpokladané finančné náklady na opravu komunikácie sú odhadnuté na 198.000 eur.

Mesto Košice pripomína, že okrem iného je na celom opravovanom úseku zúžená vozovka. "Všetky dopravné obmedzenia sú vyznačené prenosnými dopravnými značkami, ktoré odsúhlasil Krajský dopravný inšpektorát Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach. Mesto Košice, ako aj zhotoviteľ diela, žiadajú motoristickú verejnosť, aby dočasné dopravné značenia rešpektovala," magistrát zároveň žiada i o trpezlivosť.

Predpokladaný termín ukončenia stavebných prác je v nedeľu 19. augusta.