Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Polačeka vo voľbách primátora podporili SPOLU a Progresívne Slovensko

Na archívnej snímke Jaroslav Polaček. Foto: TASR František Iván

Rozšírili tak koalíciu strán SaS, KDH, SMK, Nova a OKS, ktoré kandidáta na primátora Košíc podporili už predtým.

Košice 22. októbra (TASR) – K podpore kandidáta na primátora Košíc Jaroslava Polačeka sa pridali aj strany SPOLU – občianska demokracia a Progresívne Slovensko. Rozšírili tak koalíciu strán SaS, KDH, SMK, Nova a OKS, ktoré Polačeka podporili už predtým. Médiá o tom v pondelok informovali predstavitelia oboch strán, ako aj samotný kandidát.

"Strana SPOLU – občianska demokracia oficiálne podporuje v komunálnych voľbách kandidáta na primátora Jaroslava Polačeka a pripája sa k jeho programu Fungujúce Košice. Verím, že aj ostatní relevantní kandidáti nakoniec prehodnotia svoju kandidatúru a pridajú sa k nemu a jeho programu," uviedol Igor Petrovčik, člen predsedníctva a krajský koordinátor strany SPOLU.

Predseda košickej bunky Progresívneho Slovenska Filip Gaál konštatoval, že cieľavedomosť a pracovitosť priviedli Polačeka až do bodu, keď sa uchádza o kreslo primátora mesta. "V Progresívnom Slovensku si vážime tieto vlastnosti a preto ho podporujeme. Sme radi že môžeme byť spolu na začiatku pozitívnej zmeny pre mesto Košice," povedal.

Polaček ocenil podporu ďalších strán. "Spojili nás myšlienky, spojili nás hodnoty. Dnes aj na základe vyjadrení týchto politických subjektov vychádzam silnejší," skonštatoval.

Celkovo na post primátora Košíc kandiduje 13 uchádzačov. Okrem Polačeka sú nimi Štefan Horváth (Národná koalícia), Viliam Novotný (Šanca), Martin Petruško (Smer-SD, SNS), Ján Struk (SMS), Vladimír Vágási (Most-Híd) a nezávislí kandidáti Alena Bašistová, Ján Dečo, Jaroslav Džunko, Richard Havrilla, Džemal Kodrazi, Milan Lesňák a Miroslav Špak.