Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

POZOR: Na Hornáde zistili únik neznámej látky, zasahujú tam hasiči

Ilustračná snímka. Foto: TASR Jozef Poliak

Ako informoval operačný dôstojník Krajského riaditeľstva HaZZ v Košiciach, stredisku nahlásili olejovú škvrnu na približne kilometrovom úseku celej šírky Hornádu v mestskej časti Nad jazerom.

Košice 22. septembra (TASR) – Na rieke Hornád v Košiciach nahlásili v sobotu krátko po poludní únik neznámej látky. Na miesto vyslali hasičov.

Ako TASR informoval operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Košiciach, stredisku nahlásili olejovú škvrnu na približne kilometrovom úseku celej šírky Hornádu v mestskej časti Nad jazerom. Hasiči na mieste vykonávajú aj v týchto hodinách jej zber. "Najprv sa prehradila rieka, aby sa škvrna nešírila, a potom sa pomocou špeciálnych materiálov látka začala zberať," priblížil postup operačný dôstojník.

Ako ďalej uviedol, podľa posledných informácií ide pravdepodobne o naftu, ktorá vytiekla po nedávnej dopravnej nehode a ostala v nejakom zberníku v kanalizácii a teraz ju dažde vyplavili na povrch.

Konkrétne výsledky prinesie až následný rozbor, na mieste bola aj inšpekcia životného prostredia. Aktuálne je tam sedem hasičov s tromi kusmi techniky a člnom.