Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

Košická ZOO prináša novinku, vzdeláva malých predškolákov

ZOO Košice organizuje pre deti prímestský tábor, ktorý je zameraný na svet zvierat a ochranu prírody. Deti majú možnosť bližšie spoznať rôzne zvieratá, starať sa o ne a naučiť sa viac o ich živote. Na ilustračnej snímke daniel škvrnitý v Zoo v Košiciach 1. augusta 2016. FOTO TASR – František Iván Foto: TASR František Iván

V košickej zoo pribudli nové vzdelávacie zóny pod názvom Chrobáčik a Motýlik. Pre deti predškolského veku je to jeden z výstupov projektu financovaného z prostriedkov Enviromentálneho fondu.

Košice 8. augusta (TASR) – V košickej zoo pribudli nové vzdelávacie zóny pod názvom Chrobáčik a Motýlik. Pre deti predškolského veku je to jeden z výstupov projektu financovaného z prostriedkov Enviromentálneho fondu.

"V prvej zóne nachádzajúcej sa v blízkosti voliéry krkavcov nájdu drevené chrobáky, respektíve ich vernú kópiu, v nadživotnej veľkosti. Ďalej sú to interaktívne stojany, na ktorých si deti môžu z kociek poskladať chrobáky. Pri pony lúke rastie ďalšie územie pre najmenších. Deti tu môžu odhaliť príbeh života motýľa - od larvy cez kuklu, až po lietajúcu súčasť rozkvitnutých lúk," priblížila vedúca oddelenia vzdelávania a marketingu košickej zoo Eva Malešová a podotkla, že podstatnú časť návštevníkov zoo tvoria rodiny s deťmi.

Vzdelávacie zóny vybudovali v rámci projektu Ohrozené druhy zvierat v zoo Košice. "Projekt, ktorý má niekoľko výstupov je financovaný z Enviromentálneho fondu, výška dotácie presahuje 20.000 eur," spresnila Malešová.

Projekt je podľa jej slov zameraný na edukáciu. "Je rozdelený na vzdelávanie detí predškolského veku, čo je úplná novinka u nás a potom žiakov a študentov. Pre deti predškolského veku sme urobili netradičnou formou spomínané vzdelávacie zóny. Pre študentov a žiakov sme v budove zoo pripravili vzdelávaciu miestnosť, ktorá je prispôsobená tak, aby sme tam mohli vystavovať dermoplasty, kostrové zostatky a bude tam veľké terárium a dve akvária,“ vysvetlila Malešová.

Ako dodala, v rámci projektu pribudnú v zoo aj mapy, ktoré návštevníkov navedú k ohrozeným druhom zvierat.