Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Košické Divadlo Thália uvedie hru s názvom Teta Máli

Na snímke zľava dramaturg Miklós Forgács, riaditeľ Komorného divadla Bartók Áron Őze, herečky Judit Lax a Lívia Varga a režisér József Czajlik počas tlačovej konferencie k druhej abonentkovej premiére divadelnej sezóny 2023/2024 - Füst Milán: Teta Máli v divadle Thália v Košiciach 15. januára 2024. Foto: TASR - František Iván

Frašku autora Milána Füsta režíroval József Czajlik. Predstavenie vzniklo v koprodukcii Komorného divadla Bartók v Dunaújvárosi a Divadla Thália v Košiciach.

Košice 15. januára (TASR) - Košické maďarské Divadlo Thália Szinház uvedie frašku s názvom Teta Máli. Premiéra hry je naplánovaná na štvrtok (18. 1.) o 19.00 h. TASR o tom informovalo divadlo.

Frašku autora Milána Füsta režíroval József Czajlik. Predstavenie vzniklo v koprodukcii Komorného divadla Bartók v Dunaújvárosi a Divadla Thália v Košiciach.

Predstavenie sa dotýka tém, ako napríklad postavenie ženy v spoločnosti, kŕčovité vyhovenie očakávaniam druhých, spleť morálky a nemravnosti, ktoré je ťažké rozmotať, ako aj tomu, ako sa nevinné klamstvá menia na gigantické lži a aká krehká je ľudská dôstojnosť.



"Je to pravá komédia o nedorozumeniach, o tom, akým spôsobom sa dá vyviaznuť z klamstiev, sebaklamu a trikov, ktoré vedieme každý deň. Ide o banálne situácie ako napríklad, kto je matkou jedného dieťaťa, kto koho miluje a podobne," priblížil pre TASR dramaturg Miklós Forgács.

V úlohe generálneho riaditeľa sa predstaví riaditeľ divadla v Dunaújvárosi Áron Őze. Podľa jeho slov hra ponúka široký prierez spoločnosťou. "Text skrýva veľa hlbokých hladín, dovolím si povedať, že v daných situáciách ponúkajú komediálne scény hlboké psychologické vrstvy a dôležité témy. Každý divák si v tejto hre nájde svoju rolu na základe veku, pohlavia, zvykov a skúseností," dodal.