Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Košický kraj problémy s finacovaním centier zatiaľ nevníma

Pri financovaní neštátnych CVČ bude možné na základe podkladov od žiadateľov jednoznačne určiť, kto má a kto nemá nárok na príspevok.

Košice 5. februára (TASR) - Košický samosprávny kraj (KSK) zatiaľ problémy v súvislosti so zmenou financovania centier voľného času (CVČ) nevníma.

„KSK je zriaďovateľom iba jedného CVČ – Regionálneho centra mladých, ktoré sídli v Košiciach. Jeho činnosť sa zameriava na stredoškolákov od pätnástich rokov, ktorí majú trvalé bydlisko v Košickom kraji,“ uviedla pre TASR hovorkyňa KSK Zuzana Bobriková.

Pripustila, že je predpoklad, že v niektorých školách vzniknú problémy. „Objem finančných prostriedkov sa ale podľa našich predpokladov zreálni,“ dodala s tým, že pri financovaní neštátnych CVČ bude možné na základe podkladov od žiadateľov jednoznačne určiť, kto má a kto nemá nárok na príspevok.

„KSK prispieva tým centrám voľného času, ktoré navštevujú stredoškoláci s trvalým bydliskom v Košickom kraji a ktoré vykonávajú aktivity v tomto kraji,“ uzavrela Bobriková.