Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

V kuchyni jednoizbového bytu v Petržalke vyrábali drogy

Ilustračné foto Foto: TASR

Výrobou a prechovávaním drog sa zaoberal Jaroslav L. a asistovala mu jeho družka Denisa Ch., ktorá chodila kupovať lieky a látky potrebné na výrobu drogy.

Bratislava 12. apríla (TASR) - Polícii sa v jednom z bytov v bratislavskej Petržalke podarilo odhaliť laboratórium na výrobu drog. Omamné a psychotropné látky tam vyrábal 36-ročný Bratislavčan so svojou 33-ročnou družkou.

V utorok 9. apríla vykonali policajti domovú prehliadku v jednom z bytov na Topoľčianskej ulici. "Pri domovej prehliadke zaistili štyri dávky pervitínu v kryštalickej forme, 400 ml dvojzložkovej tekutiny s obsahom metamfetamínu a päť jednorazových dávok marihuany," TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Tatiana Kurucová. "Drogy sa nachádzali v laboratóriu na výrobu omamných látok, ktoré bolo zriadené v kuchyni jednoizbového bytu," dodala Kurucová.

Výrobou a prechovávaním drog sa zaoberal Jaroslav L. Podľa doterajších zistení polície sa v súčasnosti už obvinený muž venoval tejto činnosti približne rok. Pri výrobe omamných a psychotropných látok mu pomáhala jeho družka Denisa Ch., ktorá na požiadanie svojho druha chodila kupovať lieky a látky potrebné na výrobu drog. "Časť z nich si dvojica nechávala pre svoju spotrebu, časť vyrobených psychotropných a omamných látok predávala," uviedla Kurucová

Muž i žena sú v súčasnosti obvinení zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov. Ženu budú stíhať na slobode, v prípade muža podal vyšetrovateľ návrh na jeho vzatie do vyšetrovacej väzby.