Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Letnú čitáreň na Námestí slobody v Prievidzi dopĺňajú i tvorivé dielne

Ilustračná snímka. Foto: TASR

S rozprávkou Sofia z predmestia sa 18. júla predstaví Divadlo na hojdačke, predstavenie O kocúrovi a pyšnej hviezde v podaní Divadla zo šuflíka si budú môcť deti pozrieť 25. júla.

Prievidza 15. júla (TASR) - Aktivity v letnej čitárni na Námestí slobody v Prievidzi dopĺňajú tento rok opäť i tvorivé dielne a divadelné rozprávkové predstavenia pre deti. Tvorivé dielne môžu deti navštíviť počas prevádzkovej doby čitárne, rozprávkové predstavenia vo vybraných termínoch. Informovala o tom Frederika Šnircová z Kultúrneho a spoločenského strediska v Prievidzi.

Letná čitáreň bude na Námestí slobody umiestnená do 8. augusta. "Jej návštevníci tam majú k dispozícii knihy a periodiká z mestskej knižnice, ktoré si môžu bezplatne požičať a čítať v jej priestoroch, a to na sedacích vakoch, lavičkách v blízkom okolí, prípadne na tráve či deke. Ak si návštevníci budú chcieť od čítania oddýchnuť, môžu vymeniť čítanie za spoločenské hry, kreslenie či iné aktivity," priblížila Šnircová.

V letnej čitárni je prítomný podľa nej i koordinátor, ktorý záujemcom podá informácie o aktuálnej ponuke sprievodných podujatí či poradí pri výbere kníh. "Tiež je tu opäť možnosť výmeny knihy za knihu, čiže záujemcovia môžu priniesť ľubovoľný titul a vymeniť ho za iný z ponuky čitárne. Taktiež majú možnosť kúpiť si knihu za symbolickú cenu. Utŕžené peniaze z predaja použijeme na nákup nových kníh a obnovu knižného fondu Mestskej knižnice Mikuláša Mišíka v Prievidzi," doplnila.

V rámci sprievodného programu letnej čitárne čakajú na deti tvorivé dielne s Frederikou či divadelné rozprávky na pódiu. S rozprávkou Sofia z predmestia sa 18. júla predstaví Divadlo na hojdačke, predstavenie O kocúrovi a pyšnej hviezde v podaní Divadla zo šuflíka si budú môcť deti pozrieť 25. júla. Prvý augustový deň bude patriť Divadelnej spoločnosti a rozprávke Luciin príbeh a 8. augusta sa na Námestí slobody predstaví Divadlo Natraky s rozprávkou Ako namaľovať dúhu. Všetky predstavenia sa začnú o 18.00 h.