Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Liptovskom Mikuláši otvorili novú halu pre hokejistov

Na snímke vstup do novootvoreného zimného štadióna JL Aréna v Liptovskom Mikuláši 28. júna 2014. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Reprezentačný tréner Vladimír Vůjtek zdôraznil, že podobné tréningové hokejové haly potrebujú všetky slovenské mestá.

Liptovský Mikuláš 28. júna (TASR) – V metropole horného Liptova uviedli dnes popoludní slávnostne do plnej prevádzky novovybudovanú tréningovú hokejovú halu. JL Aréna, nachádzajúca sa v tesnej blízkosti starého mestského zimného štadióna, ponesie vo svojom názve iniciálky reprezentačného brankára a iniciátora tohto projektu Jána Laca.

"Najmä pre našich nástupcov prepotrebný priestor stojí a funguje, hoci sme na výstavbu nečerpali žiadne fondy ani inú finančnú podporu. Vyriešili sme si to sami, čo je znak toho, že tomuto projektu naozaj veríme. Ľadová plocha je otvorená pre širokú verejnosť a dúfam, že bude mať kto na nej stále korčuľovať," uviedol pre TASR Laco, člen neziskovej organizácie Hokejové talenty Liptova.

Reprezentačný tréner Vladimír Vůjtek zdôraznil, že podobné tréningové hokejové haly potrebujú všetky slovenské mestá. "Je skvelé, že tu sa chopili iniciatívy aktívni slávni odchovanci na čele s Jánom Lacom a vracajú svojmu rodnému mestu, čo im dalo v mladosti. Verím, že si z nich zoberú príklad ďalší veľkí hráči a takýchto moderných hál vyrastie po celom Slovensku čo najviac," vyzdvihol.

"Napokon je všetko, ako má byť, hoci to bolo oveľa komplikovanejšie a zdĺhavejšie, ako sme predpokladali, najmä schvaľovací proces bol mimoriadne náročný. V tejto chvíli je podstatné, že investícia na úrovni 1,5 milióna eur, vrátane spoločnej novej strojovne pre obe haly, začína naplno slúžiť svojmu účelu," dodal konateľ spoločnosti JL Aréna Branislav Duboš.