Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Lyžiarske stredisko nad Piešťanmi čaká na prvý sneh

Ilustračné foto Foto: TASR/Oliver Ondráš

Lyžiarske stredisko Bezovec v pohorí Považský Inovec je ľahko dostupné automobilovou a autobusovou dopravou s parkovacími kapacitami priamo v centre strediska a záchytným parkoviskom.

Piešťany 24. novembra (TASR) – Na novú lyžiarsku sezónu sa pripravovali v stredisku Bezovec pri Piešťanoch počas celého leta.

Kým nebol na svahoch sneh, prevádzkovateľ Ski Bezovec, s.r.o., vybudoval nový zásobník vody s objemom 3000 metrov kubických, ktorý zlepší umelé zasnežovanie zjazdoviek. Spolu ich majú už tri, čo by mohlo lyžiarom v prípade potreby dostačovať, aby mali na čom jazdiť počas celej zimnej sezóny.

Konateľ Ski Bezovec Libor Strechay pre TASR povedal, že okrem toho zlepšili informačný systém, obnovili detskú lyžiarsku škôlku a tiež si zaobstarali vlastné mechanizmy na odhŕňanie snehu z príjazdovej cesty a parkovísk. "Spoliehať sa na iných sa ukázalo v niektorých chvíľach nie práve najvhodnejším," povedal Strechay.

Predchádzajúca sezóna bola podľa jeho hodnotenia výborná, bez výkyvov, lyžovalo sa až do konca marca. "Sneh bol aj dlhšie, ale človek je už tak nastavený, že na jar sa venuje skôr jarným aktivitám," dodal Strechay. S celkovou návštevnosťou v poslednej sezóne sú spokojní. V novej bude mať spoločnosť v stredisku nasadených okolo dvadsať ľudí, bufet a stravovanie je v réžii iného subjektu, k tradičným ubytovacím a stravovacím ponukám pribudol znovuotvorený a zrekonštruovaný hotel Inovec.

Lyžiarske stredisko Bezovec v pohorí Považský Inovec je ľahko dostupné automobilovou a autobusovou dopravou s parkovacími kapacitami priamo v centre strediska a záchytným parkoviskom. "V roku 2006 bolo naše stredisko ocenené troma hviezdičkami, čím sa potvrdilo jeho dobré postavenie medzi ostatnými na Slovensku," dodal Strechay.

Stredisko nesie názov podľa vrchu Bezovec, ktorí leží v nadmorskej výške 748 metrov. Má päť zjazdoviek - 1100 a 500 metrov dlhé pretekárske, stredne ťažkú 300-metrovú s názvom Chirana, 600-metrovú lomenú a 200 metrov dlhú ľahkú zjazdovku s názvom Dedovka. Pre svoju rôznorodosť obtiažnosti sú určené pre lyžiarov začiatočníkov v rámci lyžiarskych výcvikov, mierne pokročilých i náročných lyžiarov a snoubordistov. Prepravná kapacita je 3000 osôb za hodinu.