Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Lyžiarsku sezónu otvoria pred sviatkami aj v Nálepkove

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Keďže je zjazdovka osvetlená, aj počas blížiacej sa lyžiarskej sezóny bude dostupné večerné lyžovanie.

Nálepkovo 17. decembra (TASR) – Lyžiarsky vlek Nálepkovo - Krečno plánuje otvoriť lyžiarsku sezónu 2018/2019 v sobotu (22.12.). Ako pre TASR uviedla Janka Plencner z referátu hospodárskej prevádzky obce Nálepkovo, vlek nebýva k dispozícii pravidelne. "Cez víkend sa dá lyžovať, prípadne aj počas pracovných dní, no záujemcovia sa musia vopred nahlásiť. Alebo ak sú u nás lyžiarske výcviky," povedala.

Podľa jej slov je svah viac-menej rodinný, využívajú ho aj okolité školy na lyžiarske výcviky. „Veľa ľudí je prekvapených, že máme technické zasnežovanie. Je tu jeden približne 750 metrov dlhý vlek. Keď nám snehové podmienky dovoľujú, máme sprístupnené dve zjazdovky, keď nie, tak len jednu,“ uviedla s tým, že lyžiari si môžu oddýchnuť a občerstviť sa v chate na svahu.

Deti sa na ňom učia lyžovať aj napriek tomu, že detský vlek nemajú. "Zjazdovka je dobre stavaná a klonená. U nás to funguje tak, že z vleku vystúpia pri treťom alebo štvrtom stĺpe,“ spresnila Plencner.

"Nie je tu hlava na hlave. Zvýšený záujem evidujeme medzi sviatkami, ale každý si tu nájde svoje miestočko. Svah je na peknej slnečnej stráni. Okolité školy aj tí, ktorí už poznajú náročnosť kopca, sa k nám vracajú. Je to malý, pohodový a skôr rodinný svah. Sú ľudia, ktorým to vyhovuje," povedala. Návštevnosť počas lyžiarskej sezóny hodnotí v predchádzajúcich rokoch ako štandardnú. Stav svahu i počet lyžiarov možno sledovať prostredníctvom on-line video panorámy.

Keďže je zjazdovka osvetlená, aj počas blížiacej sa lyžiarskej sezóny bude dostupné večerné lyžovanie. Rovako ako po iné roky, naplánované je na piatky. Podľa záujmu je však možné aj v iné dni.

Lyžiarsky vlek Nálepkovo - Krečno je vo vlastníctve a v správe obce. Ako hovorí, ak by bolo v rukách súkromníka, pravdepodobne by už neexistovalo. "Pred niekoľkými rokmi sa prihlásili vlastníci pozemku, keďže nie je vysporiadaný. Bola tu aj osadená tabuľa s nápisom 'súkromný pozemok'. Obec vtedy vybavovala predbežné opatrenia. Uvidíme dokedy, ale zatiaľ fungujeme," uzavrela Plencner.