Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Malí Horehronci v mestských škôlkach sa bezplatne učia angličtinu

Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Výučba je realizovaná nenásilnou formou, deťom je anglický jazyk predstavovaný v podobe bežných aktivít.

Brezno 23. apríla (TASR) – Vo všetkých materských školách (MŠ) v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Brezno sa deti učia základy anglického jazyka pre ne typickou hravou formou, či už si umývajú ruky, jedia alebo sa vonku zabávajú. Za týmto projektom vzdelávania škôlkarov je brezniansky primátor Tomáš Abel, ktorý sa často stretával s požiadavkou rodičov na zaradenie cudzieho jazyka do vyučovacieho procesu priamo v MŠ.

"Od apríla v breznianskych škôlkach mesto zaviedlo hravou formou výučbu anglického jazyka, ktorý je pre dnešnú generáciu samozrejmosťou v zamestnaní i vzdelávaní. Výučba je realizovaná nenásilnou formou, deťom je anglický jazyk predstavovaný v podobe bežných aktivít. Prostredníctvom výchovno-vzdelávacej činnosti im anglicky hovoriaci lektori sprostredkovávajú informácie o farbách, tvaroch, predmetoch alebo členoch rodiny, a to všetko v súlade s učebnými osnovami," informoval magistrát.

"Navštívil som MŠ na Ulici MPČĽ na Mazorníkove a bol som milo prekvapený, ako veľa si deti po dvoch hodinách zapamätali," konštatoval primátor s tým, že výučba angličtiny v škôlkach je bezplatná a samospráva má záujem v tejto oblasti napredovať. Od septembra chce projekt rozšíriť i do základných škôl.

"Som presvedčený, že deti dostanú do života niečo navyše a nenásilnou formou sa dovzdelávajú v svetovom jazyku. Táto forma výučby je bezplatná a anglický jazyk sa deti učia bez ohľadu na to, či si to rodičia môžu dovoliť alebo nie. Nemusia platiť za jazykové kurzy, ktoré nie sú lacné. Myslím, že ide o zaujímavý, až jedinečný projekt podpory vzdelávania a naše deti v budúcnosti túto výhodu pocítia v zamestnaní, vzdelávaní alebo pri komunikácii so zahraničím," dodal Abel.