Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Na výstave húb v Malinovej očakávajú prekonanie rekordu

Ilustračné foto Foto: TASR - Pavol Remiaš

Predpokladáme, že by sme mali prekonať vlaňajší rekord, keď sme mali vystavených 209 druhov húb rastúcich na hornej Nitre, povedal Remiaš.

Malinová 11. októbra (TASR) - Obec Malinová (okres Prievidza) opäť privíta hubárov z hornej Nitry a záujemcov o hubárčenie. Na siedmom ročníku regionálnej výstavy, ktorá sa bude konať od piatka do nedele (13. 10.) v miestnom pohostinstve, očakávajú jej organizátori prekonanie vlaňajšieho rekordu v počte vystavených húb. TASR o tom informoval Pavol Remiaš z organizačného výboru.

Podujatie v Malinovej patrí medzi tri regionálne výstavy húb na Slovensku a pravdepodobne je druhé najstaršie. "Očakávame, že sa zapoja nielen hubári z Malinovej, ale priniesť čerstvé huby môžu aj obyvatelia okolitých obcí, pričom nezáleží na tom, či ich poznajú, či sú jedlé, nejedlé alebo jedovaté," priblížil Remiaš.

Súčasťou podujatia bude i poradňa, premietanie filmov, výstava fotografií s hubárskou tematikou i ochutnávka jedál z húb. Najúspešnejším hubárom, vrátane detí, porota udelí vecné ceny. "Predpokladáme, že by sme mali prekonať vlaňajší rekord, keď sme mali vystavených 209 druhov húb rastúcich na hornej Nitre," dodal Remiaš.