Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Mesto Šaľa prioritne odpratáva sneh spred škôl a z hlavných ťahov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Podľa Eriky Kollerovej z mestského úradu, prioritou magistrátu je zabezpečenie prístupov k školám a materským škôlkam.

Šaľa 10. januára (TASR) – Radnica v Šali už tretí deň bojuje s nádielkou snehu. Zimná údržba, ktorú doteraz mesto vykonávalo na 55 kilometroch ciest, sa tento rok rozrástla o približne 110 kilometrov chodníkov, o ktoré sa už nemusia starať obyvatelia priľahlých domov, ale samospráva.

Podľa Eriky Kollerovej z mestského úradu, prioritou magistrátu je zabezpečenie prístupov k školám a materským škôlkam. „Potom sa autá s radlicou i posypové vozidlá presúvajú do centra mesta. Následne sa odpratáva sneh z chodníkov a miestnych komunikácií vo zvyšných častiach mesta, aj mimo hlavných ťahov,“ vysvetlila.

Ako pripomenula, sneh sa bude z ulíc odpratávať aj v nasledujúcich dňoch. „Robíme, čo sa dá. Snažíme sa, aby boli chodníky upratané aspoň na jednej strane cesty. Niektoré sú ale nedostupné pre techniku, pretože na nich parkujú autá. Pred rodinnými domami nám pomáhajú ľudia, ktorí fungujú tak ako predtým. Sú úžasní a zodpovední. Vedia, že nie je v silách samosprávy odpratať všetky chodníky v meste,“ skonštatoval primátor Šale Jozef Belický.