Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Regióny

Mesto Žiar nad Hronom rozšíri parkovisko pri krytej plavárni

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Parkovisko bude mať okrem miest pre osobné vozidlá vyhradené plochy aj pre autobusy.

Žiar nad Hronom 4. mája (TASR) - Mesto Žiar nad Hronom rozšíri parkovisko pri krytej plavárni na Ulici M. Chrásteka. Žiarski poslanci na svojom aprílovom rokovaní schválili zámenu mestských pozemkov za pozemky vo vlastníctve Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK), na ktorých parkovisko dobuduje.

Podľa prijatého uznesenia je zámena pozemkov bezplatná, pričom ide o mestský pozemok nachádzajúci sa pod cestou č. III/2483 na Ulici A. Dubčeka. Pozemok vo vlastníctve BBSK sa nachádza za krytou plavárňou na Ulici M. Chrásteka, ide o časť areálu tunajšej strednej školy.

Primátor Peter Antal pre TASR priblížil, že otvorením plavárne po jej celkovej rekonštrukcii sa statická doprava v tejto časti zaťažila. Parkovanie v jej okolí je nedostatočné, a preto verí, že nové parkovacie miesta návštevníci uvítajú. "Ja som rád, že BBSK súhlasil ako keby s odkrojením časti pozemku z areálu školy, ale aj samotná škola, ktorá s tým nemala problém," poznamenal.

Parkovisko bude mať okrem miest pre osobné vozidlá vyhradené plochy aj pre autobusy. Samospráva zatiaľ podľa Antala neuvažuje nad jeho spoplatnením. Slúžiť by malo predovšetkým návštevníkom plavárne, ak ho však budú vo veľkom využívať obyvatelia okolitých bytových domov, bude musieť mesto pristúpiť k jeho spoplatneniu. "Čas ukáže, zatiaľ začneme v takomto režime a potom uvidíme," poznamenal Antal.