Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Mestskí poslanci schválili predanie pozemkov firme Travaglini

Spoločnosť plánuje odkúpiť na rozbehnutie výroby jeden hektár pôdy.

Prešov 26. septembra (TASR) – Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Prešove dnes na zasadnutí schválili zámer radnice odpredať jeden hektár pozemkov v priemyselnom parku IPZ Záborské talianskemu investorovi.

Spoločnosť Travaglini prejavila záujem investovať do výstavby výrobnej haly v priemyselnom parku v blízkosti prevádzky americkej firmy Honeywell. Talianska firma v tejto súvislosti zaregistrovala na Slovensku spoločnosť s r. o. TRAVAGLINI SK.

Na rozbehnutie výroby plánuje odkúpiť jeden hektár pozemkov, pričom hala by mala stáť zhruba na ploche 6000 štvorcových metrov. Spoločnosť by chcela na začiatku vytvoriť približne 100 pracovných miest.

"Vzhľadom na to, že táto investícia má podporiť rozvoj regiónu s vysokou mierou nezamestnanosti, zastupiteľstvo schválilo zámer ako prípad osobitného zreteľa. Kupujúci v prípade podpísania zmluvy zaplatí za štvorcový meter 40 eur," vysvetlil prednosta MsÚ Branko Benko.

Vedenie mesta je presvedčené, že táto investícia by prispela k rozvoju priemyselnej infraštruktúry v regióne a vytvoreniu nových pracovných miest, kde by sa uplatnili absolventi škôl i nezamestnaní. Mesto je zároveň pripravené vyjsť investorovi v ústrety a poskytnúť mu pomoc pri stavebných konaniach či napríklad vytvoriť linku MHD do priemyselného parku.

Spoločnosť Travagliny vznikla pred 32 rokmi a od roku 2000 úzko spolupracuje s Honeywellom. V Prešove chce okrem transportu rozvíjať realizáciu baliacej techniky, ktorá je nosnou aktivitou firmy.