Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Pre návštevníkov Zemplínskeho jarmoku postavili približne 200 stánkov

Ilustračné foto. Foto: TASR/Adriána Antošková

V uličke remesiel uvidia záujemcovia priamo pri práci hrnčiarov, vareškárov, keramikárov i maliarov.

Michalovce 17. augusta (TASR) – Pre návštevníkov dvojdňového Zemplínskeho jarmoku, ktorý sa v Michalovciach začína v piatok, bude k dispozícii približne 200 stánkov. V 24 z nich sa občerstvia, v samostatnej uličke remesiel ich nájdu 50.

V poradí 49. ročník tohto jarmoku sa uskutoční bez sprievodného podujatia, ktorými boli po minulé roky Zemplínske slávnosti. "Na návštevníkov metropoly Zemplína počas jarmoku čaká bohatý kultúrny program, ktorý sa bude prevažne odohrávať na tribúne pred mestským úradom," informovala hovorkyňa radnice Iveta Palečková.

Jarmok začne v piatok dopoludnia programom pre deti v podaní divadla Babadlo z Prešova. Po ňom bude nasledovať slávnostné otvorenie jarmoku tradičným vztýčením vlajky mesta za sprievodu hymny. Vystúpi tiež folklórny súbor Zemplín, pripravený je aj muzikálový recitál Na skle maľované v podaní divadla Drak.

V popoludňajšom bloku Pre každého niečo je naplánovaná bubnová show Batida. "Počas jarmoku ľudí čaká už tradičná spanilá jazda motorkárov cez pešiu zónu," spomenula Palečková s tým, že ide o spestrenie programu v rámci medzinárodného motozrazu, ktorý sa každoročne organizuje na Zemplínskej šírave. Neskôr vystúpia kapela Klub 4, Panama band so speváčkou Nikou Karch a Adam Ďurica.

Sobotňajší program sa začne o 15.00 h vystúpením tanečnej hip-hopovej školy D.S.Studio Košice. Podvečer sa na pódiu predstavia skupiny ako Dátum spotreby, Iconito band a Samuel Tomeček band. "Počas jarmočných dní si nenechajte ujsť výstavu Plody Zemplína vo vestibule Mestského kultúrneho strediska a výstavu drobnochovateľov vo dvore starého súdu," spomenula Palečková.

V uličke remesiel uvidia záujemcovia priamo pri práci hrnčiarov, vareškárov, keramikárov i maliarov. Návštevníci tu nájdu výrobky z dreva, včelieho vosku, keramiky, ale aj stánky s rôznymi dekoráciami a sladkosťami. "Pre našich najmenších budú pripravené tvorivé dielne," podotkla hovorkyňa.