Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Most medzi Holíčom a Hodonínom prejde rekonštrukciou

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Minimálna doba nevyhnutná na úplné uzavretie cesty I/51 medzi Holíčom a Hodonínom je odhadovaná na tri až štyri mesiace s navrhovanou obchádzkovou trasou cez Skalicu a Sudoměřice do Hodonína.

Holíč 6. februára (TASR) – Most medzi Holíčom a Hodonínom prejde v roku 2019 rekonštrukciou. Informovala o tom vedúca oddelenia výstavby a životného prostredie Mestského úradu v Holíči Alena Machová.

Koncom roka 2018 sa stretli na pracovnom stretnutí zástupcovia mesta a Slovenskej správy ciest (SSC) vo veci komplexnej opravy cestného mosta na štátnej ceste I/51 nachádzajúceho sa za odbočkou na holíčske letisko, smer Hodonín.

Stav mosta nad riekou Morava je vykazovaný od roku 2011 ako zlý, v tomto roku však dôjde po viacerých odkladoch k jeho rekonštrukcii. "Na stretnutí bolo skonštatované, že pri súčasnom technickom stave mosta je najlepším riešením výmena jeho nosnej konštrukcie naraz, pri ktorej bude zabezpečená kvalita požadovaných parametrov, bezproblémová údržba a dlhodobá životnosť mosta," uviedla Machová.

Minimálna doba nevyhnutná na úplné uzavretie cesty I/51 medzi Holíčom a Hodonínom je odhadovaná na tri až štyri mesiace s navrhovanou obchádzkovou trasou cez Skalicu a Sudoměřice do Hodonína. Časový harmonogram prác na rekonštrukcii mosta a uzávery cesty na nevyhnutný čas má predložiť zhotoviteľ stavby investorovi na odsúhlasenie vo februári.

"Zástupca investora a projektanta preveria možnosť zabezpečenia a financovania autobusovej dopravy počas rekonštrukcie mosta po obchádzkovej trase. Česká strana zabezpečí autobusové spojenie z Hodonína po Sudoměřice v ČR, prípadne až po Skalicu a Holíč. Slovenská strana zabezpečí autobusové spojenie z Holíča po Skalicu, prípadne až po Sudoměřice," doplnila Machová.