Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Regióny

Prieskum:Polovica študentov PraF chce stáž na rezorte spravodlivosti

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Aktuálna stážistka Vanda Práznovská podotkla, že na ministerstve majú študenti prístup k rôznym pracovným príležitostiam a možnostiam. Tie sa podľa nej líšia v závislosti od konkrétnej sekcie.

Bratislava 10. mája (TASR) - Takmer polovica študentov Právnickej fakulty (PraF) Univerzity Komenského (UK) v Bratislave má záujem o stáž na Ministerstve spravodlivosti (MS) SR. Vyplýva to z dotazníkov, ktoré vypĺňali počas podujatia Deň príležitostí. Ďalšie priečky obsadili Generálna prokuratúra SR a Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR. TASR o tom informovala Miriama Gašparíková z tlačového oddelenia MS SR.

Štátny tajomník rezortu spravodlivosti Milán Hodás spolu s ďalšími zástupcami odprezentovali na podujatí prácu ministerstva. Študenti sa mohli oboznámiť s možnosťami stáže so zástupcami zo sekcie legislatívy, medzinárodného práva, tlačového oddelenia a kancelárie zástupcu Slovenskej republiky pred súdmi EÚ. "Naším cieľom je rozvíjať potenciál ich kariérneho rastu a ponúknuť stáž, ktorá im pomôže získať praktické skúsenosti v ich odbore," uviedol Hodás.

Aktuálna stážistka Vanda Práznovská podotkla, že na MS SR majú študenti prístup k rôznym pracovným príležitostiam a možnostiam. Tie sa podľa nej líšia v závislosti od konkrétnej sekcie. "Keďže sa rezort skladá z mnohých odborov a sekcií, študenti majú naozaj široký záber možností, z ktorých si môžu vyberať podľa svojich preferencií," dodala.