Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Na BIO jarmoku v Trenčíne vyhlásia MISS Kompost a Biopotravinu roka

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Trenčiansky BIO jarmok bude festivalom chuti a vôní. Návštevníci budú môcť ochutnať rôzne druhy zdravých jedál, pripravená je aj mobilná muštáreň. Na programe sú dve zaujímavé poľnohospodárske súťaže.

Trenčín 26. septembra (TASR) – Biopotravinu roka 2012 spozná verejnosť v piatok 28. septembra. Výsledky spotrebiteľskej ankety vyhlásia v rámci Trenčianskeho BIO jarmoku na Mierovom námestí.

Ako TASR informoval Richard Medal z Centra environmentálnych aktivít (CEA), o prestížne ocenenie Biopotraviny roka sa tento rok uchádzalo osem produktov od šiestich výrobcov. Trenčiansky BIO jarmok bude podľa neho festivalom chuti, vôní a radostí života s láskou k prírode. „V stánkoch budú pre návštevníkov pripravené ochutnávky i predaj zdravého jedla od slovenských a moravských ekopoľnohospodárov, biospracovateľov a predajcov z dvora," uviedol Medal s tým, že výsledky internetového hlasovania vyhlásia o 15.00 h.

Na jarmoku vyhlásia tiež výsledky súťaže Miss Kompost 2012, ktorú organizuje Spoločnosť priateľov Zeme spolu s CEA. „Priamo na jarmoku vystavia päť vzoriek kompostu, ktoré postúpili do finále na základe fotografií a príbehu kompostu. O víťazovi rozhodnú priamo účastníci BIO jarmoku,“ pripomenul Medal.

Trenčiansky BIO jarmok sa začína o 10.00 h, jeho súčasťou bude okrem súťaží i cyklo-tombola, infostánky s ekoaktivitami environmentálnych občianskych združení, predstaví sa aj mobilná muštáreň, ktorá bude priamo na námestí lisovať čerstvú jablkovú šťavu.